Tunus XLV

Mijn naam is Melissa Veenendaal, geboren en getogen in Amersfoort.

Ik ben 32 jaar jong en heb een leuke vriend die helemaal niet van carnaval houdt. Carnaval is echt mijn ding. Je kan wel zeggen dat het carnaval mij met de paplepel is ingegoten. Nog voordat ik kon lopen, werd ik al in een ‘narrenpakje’ gehesen. Een klein baby pakje welke inmiddels 3 generaties ‘Veenendaaltjes’ heeft versleten en nog steeds wordt gebruikt, een echt familie erfstuk uit 1965.

Als klein meisje werd ik meegenomen naar Dierenpark Amersfoort. Samen met mijn opa en oma gingen we regelmatig naar dit prachtige park. Eerst om dieren te kijken, op latere leeftijd om te klimmen en klauteren in de speeltuin. In 2012 ben ik hier gestart als vrijwilliger naast mijn fulltime baan. Vervolgens liep ik elk weekend in het dierenpark rond.

Niet alleen de dierentuin, ook de Carnaval is altijd al een hobby geweest. Elk jaar hadden we een ander kostuum aan en samen met mijn zusje Chantal sleepten we de ene na de andere prijs in de wacht. In 2007 begon het carnaval wat serieuzer te worden en werd ik lid van ‘De Pinken’. Dat was destijds een jongerengroep net als de kielengarde van De Carnavalleien. Een jaar later was ik Prinses bij TUNUS XXXIV (Ben van Doornik) en ben vanaf die tijd actief als raadsdame en later als raadslid van De Carnavalleien.

We zijn inmiddels een jubileumjaar verder en daarom vond ik het tijd worden om mezelf als TUNUS op te geven. De eerste vrouwelijke TUNUS is dan ook een feit en daar hoort natuurlijk ook een mooi thema bij. En wat is er nou mooier dan 2 hobby’s te kunnen combineren. Vandaar mijn motto:

‘Een beestachtig Carnaval’.

Ik zal dit seizoen worden bijgestaan door mijn schoonzus, Hofdame Yvette en door mijn zus Hofdame Chantal.

Wij worden begeleid door mijn vader John Veenendaal en goede vriend Jeffrey Pasker.

 

Hoogachtend,

TUNUS XLV